Богат татко, беден татко: Уроците за парите, на които богатите учат децата си Robert T. Kiyosaki

ISBN:

Published:

Paperback

192 pages


Description

Богат татко, беден татко: Уроците за парите, на които богатите учат децата си  by  Robert T. Kiyosaki

Богат татко, беден татко: Уроците за парите, на които богатите учат децата си by Robert T. Kiyosaki
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, ZIP | 192 pages | ISBN: | 5.65 Mb

Авторът насочва вниманието ни към няколко основни проблема, с които се срещат родителите, и които оказват влияние в процеса на правилното възпитание на децата. Дефинира какво е актив и пасив, поставя под въпрос схващането, че собственото жилище еMoreАвторът насочва вниманието ни към няколко основни проблема, с които се срещат родителите, и които оказват влияние в процеса на правилното възпитание на децата.

Дефинира какво е актив и пасив, поставя под въпрос схващането, че собственото жилище е актив, взривява мита, че трябва да имаш голяма заплата за да забогатееш… Богат татко, беден татко е отправна точка за всеки, който иска да овладее финансовото си бъдеще.ИСТОРИЯТА НА БОГАТ TATKO, БЕДЕН TATKOразказано от Робърт Кийосаки…Имах двама бащи – единият беден, другият богат. Единият беше високообразован и интелигентен- беше завършил висшето си образование за две вместо за четири години и бе защитил докторска степен.

След това бе продължил обучението си в Страдфордския, Чикагския и Северозападния университет, и винаги със стипендия за отличен успех. А другият ми баща така и не беше завършил осми клас.И двамата мъже се радваха на успехи в кариерата си и работеха упорито цял живот. И двамата печелеха солидно. Въпреки това единият постоянно изпитваше финансови затруднения.

Другият стана най-богатият човек на Хаваите. След смъртта си единият остави десетки милиони долари – на семейството си, за благотворителни цели и на църквата. Другият остави сметки за плащане.... Проблемът се състоеше в това, че богатият баща още не беше богат, а бедният си беше беден.

И двамата бяха в началото на своята кариера, и двамата се бореха с разходите и за осигуряването на семейството. Но възгледите им относно парите се различаваха коренно.Например единият баща би казал:– Любовта към парите е коренът на злото.А другият би звучал така:– Липсата на пари е коренът на злото....

Една причина, поради която богатите забогатяват, бедните обедняват, а средната класа затъва в дългове, е че предметът за парите се изучава вкъщи, а не в училище. Повечето от нас се учат за парите от родителите си. А какво може да научи детето си за парите един беден човек? Той просто казва: “Ходи на училище и учи усилено!”Детето може да се дипломира с отличен успех, но да носи финансовата програмата на човек от бедната или средна класа, която е усвоило, докато е било малко....

Единият баща говореше:– Учи много, за да си намериш работа в добра компания.Другият баща пък препоръчваше:– Учи много, за да намериш хубава компания, която да купиш.Единият обясняваше:– Причината да не съм богат е, че имам вас, деца.А другият твърдеше:– Причината, поради която трябва да съм богат, сте вие, деца.Единият насърчаваше разговорите за пари и бизнес на масата по време на хранене. Другият забраняваше да се обсъжда тази тема, докато вечеряхме.Единият казваше: “Когато става въпрос за пари, не рискувай.”Другият препоръчваше: “Научи се да се справяш с рисковете.“...

Единият ми баща се бореше да спести няколко долара- другият просто създаваше инвестиции.Единият ми баща ме учеше как да си напиша впечатляваща автобиография, за да мога да си намеря добра работа. Другият ми баща ме учеше как да пиша силни бизнес- и финансови планове така, че да мога да създавам работни места.Тъй като бях продукт на двама силни бащи, имах възможност да наблюдавам ефекта, който оказват върху живота на човек различните мисли. И забелязах, че хората оформят живота си чрез своите мисли.Например бедният ми баща винаги повтаряше: “Никога няма да забогатея.” И предсказанието му се сбъдна.От другата страна богатият ми баща винаги се отнасяше към себе си като към богат.

Той казваше неща като:– Аз съм богат човек, а богатите не правят такива неща.Дори когато беше напълно разорен, той се отнасяше към себе си като към богат.– Има разлика между това да си разорен и да си беден. Когато си разорен, то е временно, а когато си беден, то е завинаги.Бедният ми баща твърдеше, че не се интересува от пари, или че парите нямат значение.Богатият ми баща винаги казваше, че парите са сила.Силата на нашите мисли никога няма да може да се измери или оцени, но на мен ми стана ясно, още докато бях малко дете, че трябва да внимавам какво искам и как се изразявам.Забелязах, че бедният ми баща е беден не защото получава малко пари, а заради своите мисли и действия.

Тъй като имах двама бащи, аз трябваше да внимавам коя мисъл ще приема за себе си. Кого трябваше да слушам – богатия или бедния си татко?Въпреки че и двамата мъже уважаваха изключително много образованието, те не бяха на едно мнение за това, кое е важно да се учи. Единият искаше да уча упорито, да се дипломирам, да си намеря хубава работа и да работя за пари.

Той искаше да уча и да стана професионалист, счетоводител или адвокат, или да завърша бизнес-училище. Другият ме окуражаваше да се науча да бъда богат, да разбера как действат парите, за да мога да правя така, че те да работят за мен.– Аз не работя за пари! – бяха думите, които той повтаряше всеки ден. – Парите работят за мен!…Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Богат татко, беден татко: Уроците за парите, на които богатите учат децата си":


dhateofficial.com

©2009-2015 | DMCA | Contact us