Metakmorfoze Alen Brlek

ISBN:

Published: December 2014

Paperback

63 pages


Description

Metakmorfoze  by  Alen Brlek

Metakmorfoze by Alen Brlek
December 2014 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | 63 pages | ISBN: | 9.80 Mb

Zbirka poezije Metakmorfoze Alena Brleka nagrađena je nagradom Na vrh jezika kao najbolji rukopis autora do 35 godina starosti.Zbirka, prije svega, opčinjava svojim slobodarskim pristupom poeziji, a to slobodarstvo istaknuto je i u sloganu zbirke:MoreZbirka poezije Metakmorfoze Alena Brleka nagrađena je nagradom Na vrh jezika kao najbolji rukopis autora do 35 godina starosti.Zbirka, prije svega, opčinjava svojim slobodarskim pristupom poeziji, a to slobodarstvo istaknuto je i u sloganu zbirke: Zidarima slobode.

Nije lako nakon svih i svega izgraditi vlastiti pristup poeziji, ali Alen Brlek kao da je krenuo u pravom smjeru, a njegov poetski razvitak bit će, sasvim sigurno, vrlo uzbudljivo promatrati i konzumirati. Ponekad zazvuči iz njegovih stihova futuristički eksperiment i severovština (Eruptiralo danje u kopitu srne u kokpitu/ srce eruptiralo u boga. Razlilo sjever), a nekada se može prepoznati i crnopokrajinski, noćni utjecaj Marka Pogačara (Bog je ožiljak./ Koža je uvijek jednaka./ Religija bez konca - igla razdvajanja).Teško je pobrojati kako se sve Brlek igra jezikom, i pri tom uživa. Jedan od radikalnijih postupaka je sigurno pjesma Art,ikulacija za,reza.

U tom carstvu slobode osjeća se i skrupuloznost, poštivanje prema stihu i riječi, kondenziranost misli i pjesme: pjesme su uglavnom kratke, nekada koncentrirane do poetskih slogana. Kao kakav mladi Godard, unatoč svemu eksperimentalnom i heterogenom, Brlek ostaje cjelovit.Pred njim je dobra budućnost- samouvjerenost, a možda i samoobmanjivost, mu tu neće odmoći: Ne vjerujem u povijest svoje boli-/ sve što je iza leđa ne postoji.(tekst s poleđine zbirke)Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Metakmorfoze":


dhateofficial.com

©2009-2015 | DMCA | Contact us