Blod och jord : historien om folkmord och utrotning, från Sparta till Darfur Ben Kiernan

ISBN:

Published:

769 pages


Description

Blod och jord : historien om folkmord och utrotning, från Sparta till Darfur  by  Ben Kiernan

Blod och jord : historien om folkmord och utrotning, från Sparta till Darfur by Ben Kiernan
| | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, RTF | 769 pages | ISBN: | 6.62 Mb

Dagens mediaminne är kort, och historiska böcker om folkmord orkar sällan ta sig längre bort än 1900-talet. Du som tror att vi i vårt upplysta samhälle har lagt det värsta bakom oss har all anledning att läsa Blod och jord. Om vi inte lär oss avMoreDagens mediaminne är kort, och historiska böcker om folkmord orkar sällan ta sig längre bort än 1900-talet. Du som tror att vi i vårt upplysta samhälle har lagt det värsta bakom oss har all anledning att läsa Blod och jord.

Om vi inte lär oss av historien, så kommer vi antagligen att upprepa den.Folkmängden ökar, liksom efterfrågan på mat och naturresurser förutsättningarna för folkmord de kommande 100 åren är större än någonsin. Blod och jord ger dig underlag för en seriös diskussion om hur vi kan undvika nya folkmord.Denna bok fokuserar på händelser under den moderna tiden de sex århundradena efter 1400. Kombinationer av religiöst eller etniskt färgat hat, samt territoriell expansionism och forntids- och jordbruksdyrkan har resulterat i flera folkmord.Blod och jord utgår från sekteristisk krigföring, antika förebilder och en världsomspännande erövring av nya landområden med åtföljande visioner av en idealiserad uppodling.Författaren Ben Kiernan kartlägger de moderna rasistiska folkmordens källor.

Han har studerat kring folkmord och brott mot mänskliga rättigheter i över 30 år, och spelade en nyckelroll i avslöjandet av konfidentiella dokument om de röda khmerernas grymma gärningar. Ben Kiernans texter har förändrat vår förståelse för inte bara 1900-talets Kambodja, utan även folkmord som historiskt fenomen. Kiernan anser att ideologierna som motiverade människorna bakom historiens folkmord finns kvar än i dag. Han kräver att vi tar lärdom av det rika förråd av historiska bevis som finns för att förutspå och förhindra framtida folkmord.Blod och jord har belönats med den prestigefyllda guldmedaljen för Bästa historiska bok av The Independent Publishers Association.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Blod och jord : historien om folkmord och utrotning, från Sparta till Darfur":


dhateofficial.com

©2009-2015 | DMCA | Contact us