Kansa kärsii, poliitikko porskuttaa – Puolueet ilman aatteita Jouko Marttila

ISBN: 9789522911315

Published: March 2015

Hardcover

256 pages


Description

Kansa kärsii, poliitikko porskuttaa – Puolueet ilman aatteita  by  Jouko Marttila

Kansa kärsii, poliitikko porskuttaa – Puolueet ilman aatteita by Jouko Marttila
March 2015 | Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, ZIP | 256 pages | ISBN: 9789522911315 | 4.28 Mb

Suomen talouden pohja pettää. Estääkö konsensus uudistumisen, vai ovatko aatteet palaamassa politiikkaan? Hakevatko Alexander Stubb ja Antti Rinne voimaa menneisyydestä ja johtavat puolueensa uuteen vastakkainasetteluun?Kansa kärsii, poliitikkoMoreSuomen talouden pohja pettää.

Estääkö konsensus uudistumisen, vai ovatko aatteet palaamassa politiikkaan? Hakevatko Alexander Stubb ja Antti Rinne voimaa menneisyydestä ja johtavat puolueensa uuteen vastakkainasetteluun?Kansa kärsii, poliitikko porskuttaa kuljettaa lukijan läpi poliittisen historian 1970-luvun suomettuneesta konsensuksesta nykypäivän kvartaalipopulismiin. Teos kuvaa kuinka keskiluokkaa lähestynyt SDP otti etäisyyttä sosialismiin ja kokoomus kumarsi Kekkosta. Todellisia vallankäyttäjiä olivat pankit ja etujärjestöt.Hallittu rakennemuutos mureni eduskuntaryhmien käsittelyssä.

Valtiovarainministeri Erkki Liikanen paloi loppuun ja pakeni Brysseliin. ”Ei Liikasen päätä kannata leikata, siihen kasvaa kaksi tilalle”, ilkkui kansanedustajatoveri.Pääministeri Harri Holkeri pysytteli puoluekiistojen yläpuolella ja puheenjohtaja Ilkka Suomista haukuttiin kommunistiksi.

Suomi horjui suunnitelmatalouden ja markkinatalouden välimaastossa.Arkistolähteisiin perustuvassa kirjassa osoitetaan, kuinka Suomesta tuli konsensuksen panttivanki. Julkisen talouden pöhötauti paheni, eikä jarruja ole löydetty. Nykypäivän kvartaalipopulismissa puheet ovat kovia ja teot pehmeitä.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Kansa kärsii, poliitikko porskuttaa – Puolueet ilman aatteita":


dhateofficial.com

©2009-2015 | DMCA | Contact us